21 Οκτωβρίου / Η θέληση του Θεού σήμερα

«Αυτή η απόφαση απαιτεί συνεχή αποδοχή, όλο και μεγαλύτερη πίστη και καθημερινή δέσμευση στην ανάρρωση».
Φυλλάδιο Νο. 14, Η εμπειρία ενός ναρκομανή…

Μερικές φορές ζούμε σύμφωνα με το Τρίτο βήμα – και είναι υπέροχα! Δε μετανιώνουμε για το παρελθόν, δε φοβόμαστε το μέλλον και είμαστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι με το παρόν. Κάποιες φορές, όμως, χάνουμε την αίσθηση της θέλησης του Θεού στη ζωή μας.

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να εξαφανίσουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά το παρελθόν δεν αλλάζει. Πολλοί είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, επειδή οι εμπειρίες που βιώσαμε στο παρελθόν είναι αυτές που μας έφεραν στην ανάρρωση που απολαμβάνουμε σήμερα. Όταν δουλεύουμε το πρόγραμμα, μαθαίνουμε να δεχόμαστε το παρελθόν και συμφιλιωνόμαστε με αυτό επανορθώνοντας για τα σφάλματά μας. Αυτά τα Δώδεκα Βήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να μην ανησυχούμε πια για το μέλλον. Όταν εφαρμόζουμε τις αρχές του ΝΑ καθημερινά σε όλες μας τις υποθέσεις, μπορούμε να αφήσουμε τα αποτελέσματα στα χέρια της Ανώτερής μας Δύναμης.

Φαίνεται ότι τα μέλη που έχουν βαθιά πίστη, είναι σε θέση με μεγαλύτερη ευκολία να ζουν στο παρόν. Ευχαριστιόμαστε, εκτιμούμε και είμαστε ευγνώμονες για την ποιότητα που έχουμε στη ζωή μας σήμερα – βιώνουμε τα αποτελέσματα της πίστης μας στην ίδια τη ζωή. Όταν εφαρμόζουμε τις αρχές του προγράμματος, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να ζούμε στο σήμερα.

Μόνο Για Σήμερα

θα αξιοποιήσω όσο μπορώ το σήμερα και θα εμπιστευτώ ότι το χθες και αύριο είναι στη φροντίδα του Θεού.